close
Uncategorized

نورة الطقاقة غنت في عر،س الجـ،ـن

في بداية التسعينات ظهرت مطربة شعبية خليجية من الكويت اسمها نورا أو زي مكانوا بيقولوا لها (الطقاقة نورا) زي المغنواتية عندنا كده …. نورا كانت بتتميز بصوتها القوي جدا و الجو المفرح اللي كانت بتعمله في حفلاتها.. ده غير أنها هي اللي كانت بتألف أغانيها ..وأوقات كتير بتلحنها… ونظرا أن الوقت ده مكنش في دي جي ولا كاست عالي كانت الافراح كلها بتقام علي حس الفرق يقية واللي غالبا كانت بتبقي فرقة نورا الطقاقة ….


­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
نورا وفرقتها سافروا بلاد خليجية كتير جدا وأقاموا افراح امراء وملوك وناس عادية …. وكان الوطن العربي كله يعرف نورا الطقاقة ….
لحد مفيوم نورا وفرقتها اعتزلوا الغنا و لغوا كل جدولهم وافراحهم الجاية … واختفوا معتش حد يعرف عنهم حاجة … يمكن دلوقتي كلهم وا …بس سابوا وراهم قصة مريبة جداااا .. قصة مازالت مت المركز الاول في الحكايات الشعبية في الكويت …

­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
في يوم ..واحدة ست رنت علي نورا وقالت لها احنا عايزينك في فرح بنتي … ونفسي تيجي.. وكلنا هنا بنحبك وانتي اللي هتفرحينا … وياريت تشرفينا… و و و و ….نورا اللي مكنتش بتطلع غير بجدول أعمال .. صعبت عليها الست جدا وقالت لها خلاص ابشري جيالك انا والفرقة فرحكم امتي؟ قالتها النهاردة ١٠ بالليل …

­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ .
نورا بسرعة كلمت فرقتها (٦ بنات) وقالتهم عندنا طلعة الليلة لازم نروحها.. وبالفعل اتحركوا وراحوا علي العنوان اللي اخدوه من الست… واول موصلوا لقوا بيت كبيييير جدااا في حي الصباحية بالكويت … مليان انوار وزينة وطبخ واكل و اطفال في كل مكان… فرح متكلف بمعني اصح … البيت كان زحمة جدا لدرجة أنهم مكنوش عارفين يتحركوا في وسط الناس عشان يدخلوا جوا البيت… وبعد موصلوا جوه بصعوووبة… دخلتهم ام ة في أوضة مخصصة لاستقبالهم …

­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ .

­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­
غيروا فيها لبسهم وجم بنات العُرس يسلموا عليهم … وفي الوقت اللي كانوا بيستعدوا فيه للخروج واحدة من بنات الفرقة قالتها انتي مش ملاحظة حاجة ؟!… نورا في الوقت ده كان قلبها وملاحظة فعلا بس كانت مكدبة نفسها ومش عايزة حد يأكدلها الاحساس ده… فقالت للبنت بكل حزم لا مش ملاحظة ويلا نطلع…. قالتها استني بس …ليه البنات اللي سلموا علينا ملمس وشوشهم كلهم خشن ؟ ليه كلهم تُقال جدااا مجرد مبيقربوا بحس اني مخنوقة!؟ … نورا فتحت الباب وقالت لها مفيش حاجة من اللي انتي بتقولي عليه ويلا بينا نطلع …..

https://youtu.be/r90x08zPOo8

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى